O meni

Biografija

photo 2

Žanna Orešić-Franjčec

Moje ime je Žanna Orešić-Franjčec. Rođena sam 1. siječnja 1971. godine u Zagrebu. Živim u Stubičkim Toplicama sa suprugom Emilom i troje djece.

Obrazovanje

Već kao srednjškolku me je privlačila duhovnost tako da sam vrlo lako dolazila u doticaj s literaturom koja mi je otvarala vidike i stvarala iskru koja ne gasne.

1993. godine sam diplomirala na Filozofskom fakultetu u Zagrebu na Odsjeku za pedagodijske znanosti i dobila zvanje profesora pedagogije.

Radno iskustvo

U sklopu dodatnog obrazovanja za rad u, tada, alternativnom i novom, vrtiću u Hrvatskoj sam pohađala kontinuirane mjesečne seminare iz Waldorfske filozofije Rudolfa Steinera u Wienerneustadtu.

Iako sam u struci radila svega 1.5 godina u dječjem Waldorfskom vrtiću “Trnoružica” u Zagrebu, pedagogija i ljubav prema metodama i stilovima odgajanja i obrazovanja je prisutna cijeli moj život.

1995. godine sam se zaposlila u Turističkoj zajednici Stubičke Toplice gdje sam dugi niz godina radila kao direktor. Sloboda u radu i dobra poslovna klima me je, osim zakonom propisanih turističkih normativa i zadaća, usmjerila k organizaciji cijelog niza novih i revitalizaciji zaboravljenih aktivnosti, priredaba i kulturnih događanja. I opet su tu bile utkane pedagogijske niti…

Put samospoznaje

Paralelno, drugom polovicom 90.-ih sam pohađala seminare kineske filozofije življenja majstorice Aiping Wang temeljene na Tai Chi-u i Qigong-u, te sam se već tada upoznala s pojmom “ovdje i sada”, “otpuštanje starih poruka” i slično. Nezaboravan je bio devetnaestodnevni trening umirivanja misli, metoda disanja, meditacije i otpuštanja starih poruka na Baliju.

Sredinom 2000.-ih sam upisala i apsolvirala postdiplomski studij na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu, smjer Organizacije i management.

2007. godine sam krenula sa suprugom u životnu avanturu osnivanja vlastite firme. Tako sam i danas zaposlena u vlastitoj firmi Zoe d.o.o.

2010. sam nastavila s radom na svom osobnom razvoju. Redovno sam odlazila na coachinge, pohađala sam grupu osobnog razvoja Tranceframing u Zagrebu, Akasha seminar, radionice gongova, te sam sudjelovala na radionicama Karmičke dijagnostike Marjana Ogorevca.

Nakon svih ovih spoznaja sam se odlučila priključiti grupi Katarine Sunek i kod nje završila Edukaciju za coaching terapeuta. Kontinuirane mjesečne radionice i periodične intenzive pohađam i dalje.

Namjera mi je i želja raditi s ljudima i rasti na ovom predivnom putu samospoznaje.