Coaching

Što je coaching?

Coaching je proces u kojem korisnik uz pomoć coacha osvještava i transformira svoju realnost.

To je psihoenergetski rad u svjesnom stanju. Usmjeren je na ostvarivanje ciljeva korisnika i na njegov osobni razvoj. Rad se odvija individualno, 1-1, u ugodnom okruženju. Podrazumijeva se apsolutna diskrecija i zaštita svih osobnih podataka.

U procesu coachinga postoji nekoliko osnovnih faza rada i to na:

 

osobni-razvoj-grafikon-1

 

 

Kako?

Kada korisnik krene na put osobnog razvoja bitno je da shvati važnost i nužnost “Kaizen” pristupa, što znači da se na putu do postavljenog cilja mora učiniti puno malih koraka koji će u određenom vremenskom periodu pokrenuti veću promjenu. Pojam “Kai” i “Zen” je japanskog porijekla i doslovno znači težnju stalnom poboljšanju.

 

 

Koja pitanja postavlja?

Coachingom, također, dolazimo do odgovora na razna pitanja, kao npr:

 • Što “donosimo” sa sobom kao duše kad se rađamo;
 • Što učinimo ili činimo s “donešenim” kroz svoj život, kako živimo;
 • Što naučimo u životu i kako i s čime odlazimo iz života.

Kroz proces coachinga će korisnik spoznati razine opuštenosti tijela i uma (alfa, beta, theta stanja), važnost “čiste” namjere i fokusa te snagu energetskog uzemljavanja (vortex).

Kada korisnik – odluči što ne želi i kako više ne želi, onda

 • svjesno odabire novi put i cilj i tada kreće u proces manifestacije.

 

Ciljevi coachinga

Coach vodi korisnika do osvještavanja vrijednosti svakog cilja (i njegove etičke prihvatljivosti) kod čega je ključna emocija koju će osjećati pri iskušavanju željenog ciljanog stanja (sloboda, samopuzdanje, integritet, stabilnost, mir,…)

Cilj coachinga jest pokrenuti komunikaciju triju razina našeg bića – svijesti, podsvijesti I nadsvijesti. Kad se te tri razine usklade, korisnik može pokrenuti proces manifestacije svoje nove željene realnosti.

Mi ljudi, smo kao bića “zaglavljeni” u raznim identifikacijama, a put deidentifikacije je put k osobnoj slobodi i kreiranju vlastitog života. To nam omogućuje coaching.

 

Područja rada

Coaching je psihoenergetski proces koji ima strukturu rada kojom su obuhvaćena sva životna područja:

 • Zdravlje
 • Emocionalni odnosi – obiteljski, partnerski, međuljudski, poslovni
 • Odnos prema sebi
 • Posao
 • Novac (financije)

Prvenstveni cilj je rješavanje odnosa u primarnoj obitelji koji su onda baza za brže i svjesnije rješavanje prepreka i problema na svim ostalim životnim područjima.

 

Obiteljska matrica / mapa

OBITELJSKA MATRICA – re-kreiranje prirodnog stanja

Obitelj je psihogena cjelina u kojoj se ne prenosi samo DNK struktura već i obrasci ponašanja i to najčešće nesvjesno. Svi članovi obitelji su dio te psihogene cjeline. Svaki, pa i najmanji, poremećaj u obitelji može utjecati na stanje svih članova obitelji.

Na svjesnoj razini mi znamo što želimo, ali se često događa da to ne možemo ostvariti. Onemogućuju nas navike, uvjerenja i obrasci koji su potisnuti duboko u nama, u našoj podsvijesti. Zbog tih starih i ustaljenih genetskih zapisa ne možemo doprijeti do nove realnosti jer se ona dubinski kosi s našim kodom, a da mi toga uopće nismo svjesni. I onda kreće nerazumljiv sukob želja i stvarnih mogućnosti.

Tako od rođenja prolazimo kroz razna životna iskustva u obitelji i društvu, te na temelju toga donosimo odluke i kreiramo svoj život iz tako uvjetovane realnosti.

OBITELJSKA MATRICA – raspored članova obitelji

U podsvijesti postoji raspored pozicija koje trebaju zauzeti članovi vase obitelji, kao i vaši ciljevi. Te su pozicije, najčešće, nepravilno raspoređene i bitno utječu na vašu sadašnju realnost i sposobnost manifestiranja.

Na svjesnom nivou ne možete niti zamisliti koliko jedna takva nepravilnost može utjecati na sva vasa životna područja.

Želite li zaista ostvariti svoje ciljeve najprije morati rekreirati nepoželjna stanja i emocije i zatim kreirati nove vrijednosti i ciljeve.

 

Tehnike

Nakon posložene obiteljske matrice možete puno svjesnije i lakše prionuti transformiranju preostalih životnih područja gdje osjećate konstantne zapreke ili zastoj energije kroz sljedeće tehnike:

 • Diskreiranje i čišćenje posljedica
 • Čišćenje trauma iz djetinjstva
 • Rad na identitetima, identifikacijama i konfliktu u identitetima
 • Koračanje do cilja
 • Rad na otkrivanju i čišćenju entiteta
 • Rad na energetskim centrima – čakrama i Dan Tien centrima
 • Diskreiranje i čišćenje vezanosti za toksičnu energiju
 • Rad na utjecajima i zaprekama iz prošlih života

Bit svih tehnika jest da naučimo oprostiti i zahvaliti uz podršku ho’oponopono-a i da se spojimo s centrom svoga bića.